Kõikidele Eesti inimestele mõeldud e-laenutus peab olema kättesaadav sõltumata inimese asukohast Eestis või ka maailmas. Uue süsteemi loomise asemel otsib Rahvusraamatukogu hankega parimat teenusepakkujat, kellel oleks olemas nii laenutuskeskkond ja -rakendused kui ka laenutusvalmis väljaanded.

Hanke maht on kakssada tuhat eurot ning sellega on plaanis hankida selle aasta sügisest kuni 2022. aastani juurdepääs vähemalt kolmele tuhandele erinevale audio- ja e-raamatule. Järgmise aasta algusest on plaanis suurendada nii teoste nimetuste kui ka nende laenutuskordade arvu sõltuvalt inimeste huvist ja laenutusaktiivsusest. Teenusepakkuja on plaanis leida kuni aastani 2022.

Üle-eestiline e-väljaannete tasuta laenutus peab tagama kvaliteetse lugemiskogemuse nii arvutist kui ka kõikidelt levinumatelt Androidipõhistelt ja Apple’i nutiseadmetelt. See peab lubama tarbida e-väljaandeid igal ajal ja kohas, sõltumata internetiühenduse olemasolust.

Kuna teenus käivitatakse riigi toetusel, siis tuleb parima teenusepakkuja leidmiseks korraldada riigihange. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 1. september ning keskkond on plaanis teha kõikidele inimestel kättesaadavaks oktoobri keskpaigaks.

Hankega saab lähemalt tutvuda riigihangete registris.