Žürii hinnangul oli tavaline raamatukujundusaasta. „Erilisi uusi kujundustendentse välja tuua ei saa, aasta moevõtteks paistis olevat värviline tekstikiri, mitmes raamatus ka loetavana ja sobivas rollis,“ leidis žürii. „Hea oli see, et ülekujundamist, maitsevääratusi ja puhast kitši oli vähe.“

25 kauneima raamatu võistluse žüriisse kuulusid Aarne Mesikäpp (Eesti Kujundusgraafikute Liit), Kaidi Roots (Eesti Kirjastuste Liit), Tiit Hennoste (Tartu Ülikool), Gunnar Kalajas (Trükikoda Greif), Mari Kaljuste (Eesti Kujundusgraafikute Liit), Katri Kiik (Eesti Rahvusraamatukogu) ja Andres Rõhu (Eesti Kujundusgraafikute Liit).

Viie kauneima lasteraamatu konkursile laekus 17 kirjastajalt 41 raamatut.

„Oli tummiseid põhiroogi ja isuäratajaid, puhast põhjamaist maitset, värskeid itaalia vürtse, akvarelli ja pastelli. Digitaalsetes ahjudes küpsenud hõrgutisi, kääridega hakitud kollaaže ning tušijoone selgepiirilisi vorme. Sai nautida tuntud maitseid ja mekkida päris uusi. Üks asi, mis kogu buketti ühendas, oli kvaliteet. Eesti lasteraamat on kvaliteetne ja apetiitne,“ ütles žürii esimees Anne Pikkov. „Pildiraamat on esimene kunstiliik, millega laps meie kultuuriruumis tutvub. Ja illustraatoritel lasub seega suur vastutus.“

Viie kauneima lasteraamatu võistluse žüriisse kuulusid Anne Pikkov (Eesti Kujundusgraafikute Liit), Kadri Haljamaa (Eesti Kirjastuste Liit), Kelli Kagovere (Eesti Vabagraafikute Ühendus), Anneli Kengsepp (Eesti Lastekirjanduse Keskus), Tiiu Laur (Eesti Rahvusraamatukogu), Kadi Kurema (Eesti Vabagraafikute Ühendus), Anne Linnamägi (Eesti Kujundusgraafikute Liit), Juss Piho (Eesti Kujundusgraafikute Liit) ja Catherine Zarip (Eesti Kujundusgraafikute Liit).

Kirjastuste Liidu auhinna „Aasta raamatusõber" pälvis kohvik-raamatupood Haapsalu Raamat.

Näitus „25 kauneimat Eesti raamatut ja 5 kauneimat Eesti lasteraamatut” on koos Soome 2013. aasta kauneimate raamatute ja Eesti Kirjastuste Liidu liikmete 2014. aasta menuraamatutega Rahvusraamatukogu peanäitusesaalis avatud 28. veebruarini.

Eesti kauneimaid raamatuid saab vaadata ka aprilli alguses Tallinna raamatumessil Rahvusraamatukogus. Aasta jooksul eksponeeritakse neid Eesti ja välismaa raamatukogudes, Vilniuse ja Frankfurdi raamatumessil ning 25 võidutööd osalevad maailma kauneimate raamatute konkursil Leipzigis.