Pariisis disainipoode otsides ei pea valiku üle kurtma. Varu veidi kannatust ja oota ära 6. jaanuar, päev, mil algavad suured allahindlused, ning tunne alles siis rõõmu maailmanimede loomingust.

Kõigepealt kaks suurt vaala – Le Printemps ja Les Galeries Lafayette.

Le Printemps

Centre Pompidou, Place Georges Pompidou

www.printemps.com

Les Galeries Lafayette

35 bd Haussmann

www.galerieslafayette.com

Kui pole aega või tahtmist linnas pisikesi põnevaid poekesi otsida, siis neis kahes suures kaubamajas saab end disainiilmas toimuvaga kõige kiiremini kurssi viia. Siinsed tuhanded suuremad ja väiksemad tootjad on kõik välja valitud, esindamaks praktilisust, uuenduslikkust või oma filosoofiat.

Le Printemps pakub hetke-uudisena sisekujunduse ilmestamiseks mõeldud disainmänguasju. Popkultuurist ja koomiksitest mõjutatud tegelased peaksid sobima tänapäevaste kodude kapiservadele.

Les Galeries Lafayette’i külastajad võivad läbi astuda kaubamaja 3. korruselt, kus saab 96 euro eest tunnis nõu pidada kujundaja, köögimööbli paigaldaja või sisearhitektiga ning küsida neilt värskeid ideid kodule uuenduskuuri tegemiseks. Kui sellest jääb väheseks, võib samad spetsialistid ka koju kutsuda. Siis tuleb hüva nõu eest välja käia ligikaudu 455 eurot eluruumi kohta.

PA Design

2 bis rue Flechier

www.pa-design.com

Mille kõige peale inimmõistus ka ei tule! Heade mõtete pood, kust tasub läbi astuda ka siis, kui sul ei olegi tegelikult vaja jalgrattasõiduks püksisääre ümber kinnitatavat kummi või spetsiaalset võtit Kreeka pähklite avamiseks.

Kuidas säästa vett? Kleepides oma koju kalakesi, millele on kirjutatud vett säästma manitsev tekst. Kui õhtul ei taha uni tulla, võib poest soetada padjapüüri, millelt saad lambaid lugeda.

Need on mõned lihtsad näited PA disainerite fantaasialennust – nende tööd on just selle poe letil oma leidlikkuse ja tagasihoidliku (khm!) hinna tõttu.

Passage du Grand Cerf

145, rue Saint-Denis 8, rue Dussoubs

www.passagedugrandcerf.com

Disainerid, käsitöölised, loojad, kujundajad – kõik ühes kohas koos. 33 väikest butiiki ja ateljeed, üks originaalsem kui teine. Mõned nimed: La Corbeille, Le Labo, PM CO Style, Zygote... Koht, kust tasub läbi astuda ka neil, kes tahavad näha Pariisi kõige kõrgemat klaaskupliga kaetud käiku.

Incidence

36, boulevard Saint-Germain

www.y-blayo.com

Quand les Belettes s’en melent

24, rue de Sévigné

Lapsikud, toredad ja väga värvilised ühes stiilis poed, kus töötavate disainerite põhimõtteks on muuta igapäevased tarbeesemed naljakamaks, originaalsemaks ja funktsionaalsemaks. Kummalised kellad, sigrimigri lambivarjud, retrostiilis prügikastid, mustavalgekirjude lehmade teema, punnpõskedega röstrid... Ärge olge nii igavad – tehke oma kodust lasteaed!

Neil, kes aga lehmastiili nii palavalt armastavad, et tahaks terve elamise farmiks muuta, soovitan läbi astuda poest Vache and Cow (12, rue de la Ferronnerie).

Disainihotell The Five Hotel

3, rue Flatters

www.thefivehotel.com

Imeilus hotell ladina kvartalis, kus võtmesõnadeks on värvimäng, metall, valgus, läbipaistvus ja lõhnad. Valida on 24 erisuguse toa vahel, mille kujundasid Vincent Bastie ja Marie-Paule Clout.

Mis värvi tuba soovid? Musta? Valget? Lillat? Kuldset? Mis lõhna oma tuppa – midagi rahustavat või hoopis sensuaalset? Tubade hinnad algavad 150 eurost.

The Five Hoteli kodulehe-küljel on seeria efektseid pilte tubade sisekujundusest. Halloo, kosmos!