Laupäeval Tallinnas Von Krahli teatri baaris sadakonnale inimesele laulnud Pelle Miljoona ning tema praegune suurepärane (!) saatebänd The Rockers alustasid soomekeelse versiooniga Bob Dylani laulust “Like A Rolling Stone” ning tasahilju jõudis mees teda kaheksakümnendate olulisima Soome rokkarina defineerinud punk- ja new wave-kraamini.

Hendrik Sal-Salleri kunagi eestindatud “Nuoret sankarit”, “Mulla menee lujaa”, “Olen kaunis”, “Vapaus on suuri vankila” ja mitmed teised veerandsaja aasta tagused punkhümnid lõid pisikese saali kummalist elektrit täis.

Vaatamata Pelle Miljoona jätkuvale võimele vaimukaid ja kriitilisi laule kirjutada (näiteks uusima plaadi “Setä Samulin sirkus” nimilugu), näis laulja end kõige paremini tundvat ikkagi mõnikümmend aastat nooremaks kujutledes. Ja kui too juba mainitud “Mootoritie on kuuma” põhiseti lõpetas, tundis end märkimisväärselt noorema ja metsikumana nii mõnigi kontserdile tulnu. Rintaa pakottaa, sydän tahtoo lentää, nousta tuulen selkään, vaikka sylisi on samettia ja maailma asfalttia.