Mika Kaurismäe lavastatud linateos räägib rahvasuus Veskuks kutsutud soome näitlejast, naljamehest ja lauljast Vesa-Matti Loirist, kes peaks olema tuttav ka paljudele eestlastele. Loiri elutööks on olnud koomilise filmitegelase Uuno Turhapuro roll, mida Loiri on mänginud paarikümnes filmis. Kaurismäe film käsitlebki Loiri elulugu, kõrvutades filmi- ja teatri-näitleja tööd lauljakarjääriga. Filmis saavad sõna naised, kellega Vesku on elanud, ja kolleegid, sealhulgas ka soome teatrikorüfeed Esko Salminen ja Kalle Holmberg, kes on teinud koos Loiriga mitu lavatööd.

Muide, ka Uuno Turhapuro filmid on olnud haruldaselt populaarsed. Soome kodumaiste kõige vaadatumate filmide esikahekümnesse mahub neid tervelt viis tükki ja sellesse nimekirja on pääsenud filmid, millel on olnud üle poole miljoni vaataja. Küllap räägib see asjaolust, et Vesku mängitud koomiline Uuno Turhapuro peegeldab omal moel soomlase identiteeti.

Dokumentaalfilmi kohta hästi alanud start lubab „Vesku” filmile soliidset vaatajate hulka. Esilinastusele järgnenud nädalal lisandus 12 000 vaatajat. Film jäi püsima kõikide filmide vaadatavuse esikümnesse, kukkudes küll neljandalt kohalt seitsmendaks. Kuid asjaolu, et dokfilm konkureerib edukalt suurte mängufilmidega, on iseenesest tähelepanuväärne. Vesku läheb soomlastele korda.