„Kukemurule tuleb kokku inimesi üle Eesti ja on tulemas isegi välismaalt. Inimesi, kellele selline muusika meeldib. Kindlasti on seal ka kohalikke, sest Kirikmäe toimetab Järvamaal ja tal on seal suur tutvusringkond, teda teatakse,” iseloomustab Tõnso Kukemuru publikut. Eelmisel aastal käis festivalil ka Eesti president Toomas Hendrik Ilves, kelle huvi eriliste muusikasündmuste vastu on teada-tuntud.

Kava, mida Tõnso esitab, on teema mõttes vana Hüpnosaurus, aga tunnetus on uus. „Eelmisel suvel hakkasin tegema live’e, mis põhinevad plaadimaterjalil (Porridge Bulleti välja antud Hüpnosauruse 1990. aastatel salvestatud materjal – toim), aga on uued töötlused nendest lugudest.”

Tõnso lubab, et tema muusika järgi saab ka tantsida. „Aga see pole kindlasti tantsumuusika, mida klubides mängitakse. Sellepärast ongi Kukemuru lahe üritus, et muusikavalikult on kõik vabam, saab südamerahuga mängida sügavamat kraami, keegi ei eelda, et sul tulevad järjest publiku käimatõmbamise lood. Publik käivitub siin teistmoodi, sisemiselt.”

Kolmepäevasel festivalil esinevad veel Another Fine Day ja Lost Harbours Suurbritanniast, Lau Nau Soomest, The Star Pillow Itaaliast, Eestist kutsuvad oma rütmide järgi tšillima KY, Vaiko Eplik, ekke, Forgotten Sunrise Syndrome jt.

KUS: Järvamaal Karjaküla risti lähedal

MILLAL: 4.–6. august

KUI PALJU: pass 40 eurot