Ent kindlasti jäi ta publikule rohkem meelde filmis „Džässis ainult tüdrukud”, kus kandis seelikut koos Marilyn Monroe ja Jack Lemmoniga, ning andis oma panuse võrratusse teosesse, mis kuulub filmimuusikali žanri tippu.

Kunstnikunimega Tony Curtis sündis 1925. aastal New Yorgis Ungarist pärit juudi perekonnas ja sai nimeks Bernard Schwartz. Pärast sõjaväeteenistust õppis ta New Yorgis näitlejaks, teiste hulgas oli ta õpetajaks kuulus saksa teatrilavastaja Erwin Piscator.

Pärast nappi teatrikarjääri suundus Curtis Hollywoodi, kus avastati ta näitlejasarm. Curtis mängis paljudes komöödiates, kuid ei piirdunud selle žanriga. Ta tegi kaasa ajaloolistes seiklusfilmides „Viikingid” ja „Spartacus”, mõlemas partneriks Kirk Douglas. Ta on mänginud nimiosa eluloofilmis „Houdini”. Ta on osalenud kuulsate lavastajate töödes, näiteks Elia Kazani viimases filmis „Viimane magnaat”. Väiksemaid osi tegi ta filmides veel sellelgi sajandil.

Tony Curtise lastest on mitu valinud isa ameti, enim tuntust on saanud tütar Jamie Lee Curtis, kelle näitejatööd on Hollywoodis saatnud edu.