Probleemsest perest pärit Johannese lugu puudutas väga paljusid inimesi ja Karu esikromaani saatis suur müügiedu, see kuulub ka koolides soovitusliku kirjanduse nimekirja. „Nullpunktist” valmis nii mängufilm, teleseriaal kui ka teatrilavastus. Karu on öelnud, et raamat on väga isiklik. „Üldine sündmuste jada, kus poiss läks maakoolist linnakooli ja tal tekkisid probleemid, mis lõpuks lahenesid, on minu lugu. Seal on veelgi selliseid sündmusi, mille olen elust varastanud. Kuna paljud tunnevad seal ära asju, mida olen neile enne enda kohta rääkinud, siis ikka tullakse ja küsitakse, kas mul tõesti oli nii raske,” ütles Karu Eesti Päevalehele 2010. aastal.

Karu sõnul toetas tema raamat paljusid noori, kes seisid silmitsi samalaadsete probleemidega nagu peategelane Johannes. „Olen saanud väga palju kirju, kus praeguse aja keskkoolinoored kirjutavad, et sellest on väga palju abi. Tänatakse, et keegi sellest kirjutab. Või siis inimesed, kes on ise sama kogemuse läbi elanud, kirjutavad, et neil on väga kahju, et seda raamatut ei olnud, kui nemad keskkoolis käisid,” rääkis Karu.

2014. aastal avaldas Karu teise romaani pealkirjaga „Täna on täna ja forever on forever”, mille peategelane on 27-aastane reklaami- ja teletöötaja, kes pole oma eluga rahul ja kelle elu võtab pärast üht tormilist sündmust uue pöörde.

Karu oli ka Tallinnas toimuva populaarse pidude sarja „Vallaliste pidu” algataja ja kirjutas inimsuheteteemalisi kolumne ajakirjale Anne & Stiil.

Avaldame sügavat kaastunnet Margus Karu lähedastele.