Karjääri dokumentaalfilmide tegemisega alustanud Alain Resnais jõudis maailmanimedega reÏissööride hulka pärast 1959. aasta Cannes’i filmifestivali, kui tema filmi “Hiroshima, mu arm” esitleti küll väljaspool konkursiprogrammi, kuid see pälvis kriitikute eripreemia. Res-nais’i tuntumaid filmid on “Muriel”, “Stavisky”, “Ettenägelikkus”, “Minu Ameerika onu”, ”Melo” jt.

Venemaa ja Prantsuse ühistööna valmis eelmisel aastal Anapa festivalil peapreemia võitnud ja välisfilmi Oscarile ning Kuldsele Gloobusele kandideerinud Pavel T‰uhrai film “Varas”. See on draama armastusest ja vihkamisest, truudusetusest ja reetmisest viiekümnendate aastate alguse Venemaal. Osades mängivad Vladimir Ma‰kov, Jekaterina Rednikova ja Mi‰a Filipt‰uk.

Poola noorelt reÏissöörilt Slawomir Krynskilt linastub eelmisel aastal valminud film “Suurte soovide raamat”, mis on jõudnud Oscari auhinna nominantide viimasesse vooru parima võõrfilmi kategoorias. Film jutustab armastusest ja inimsuhetest. Kaks orbu võetakse vanadekodusse elama, filmi põhiliiniks on vanurite ja laste omavaheline läbisaamine ja erinevate maailmade sobitumine. Osades mängivad Gustaw Holoubek, Martyna Michalska, Henryk Machalica jt.

Konkursiprogrammi-väliselt näidatakse t‰ehhi reÏissööri Juraj Herzi, prantsuse reÏissööri Jacques Tati ja itaalia filmidiiva Gina Lollobrigida retrospektiive. Valikprogrammides on viis eesti ja vene filmi.