Hannes Lintropi sõnul näidatakse festivali raames mitmeid häid kvaliteetfilme, mida muidu siinsel vaatajal poleks võimalik näha. “Tähtis on, et filmid oleksid head nii kunstiliselt tasemelt kui ka sisult,” kõneles Lintrop festivalifilmide valikuprintsiibist. Lintropi sõnul on konkursi-programmis piisavalt filme, mis peaksid pakkuma huvi mitte ainult filmifanaatikutele, vaid ka laiemale vaatajaskonnale.

Konkreetset alateemat festivalil pole, filmid on valitud võimalikult erinevatele huvigruppidele. “Ei maksa hakata mingeid piiranguid ja raame seadma, muidu jääks palju häid filme välja,” nendib Lintrop.

Festivali säravamaks pärliks tõotab tulla noore poola reÏissööri Slawomir Krynski film “Suurte soovide raamat”, mis võib järgmisel kevadel saada “Oscariga” pärjatud. Head linateosed on Hongkongi reÏissööri Wong Kar-wai film “Õnnelikult koos”, Pavel T‰uhrai “Varas”, prantsuse vanameistri Alain Resnais’i “Tuntud vana laul” jpt.

Juba kaks päeva enne festivali algust sõidab Itaaliast kohale aukülaline filmidiiva Gina Lollobrigida, kes veedab Eestis neli päeva. Festivali raames on võimalik näha ka kahte Itaalias valminud ja kahte Ameerikas tehtud Lollobrigida filmi.

Festivalil näidatakse peale võistlevate filmide t‰ehhi reÏissööri Juraj Herzi, prantsuse filmimehe Jacques Tati ja Kzysztof Zanussi tööde ülevaateid. Valikprogrammid on koostatud uutest vene filmidest ja eesti mängufilmidest. Linastuvad Kaljo Kiisa “Hullumeelsus”, Grigori Kromanovi “Viimne reliikvia”, Leida Laiuse “Varastatud kohtumine”, Arvo Iho “Ainult hulludele ehk Halastajaõde” ja Mati Põldre “Need vanad armastuskirjad”.

Ühtegi filmi festivalil ei esilinastu. Kodumaist mängufilmi, Sulev Keeduse “Georgicat” näidatakse päev enne festivali algust ja see osaleb ainsa eesti filmina festivali konkurssprogrammis.

Festivalifilme näidatakse Tallinna kinodes Sõprus, Kosmos ja Kinomaja, seansi pilet maksab ligikaudu 60 krooni. Festivali peastaabiks jääb kino Sõprus, kus 15. oktoobril kell 18 toimub ürituse avamine.