Tallinn Film Wonderlandi tegevjuht Gren Noormets ütles ERR-ile, et praegu on nad oma tegevustega esialgses graafikus ja tegelevad stuudiokompleksi projekteerimisega ning ei näe põhjust, et valmimine peaks edasi lükkuma.

Noormets selgitas, et kuivõrd nad on projekteerimisega algfaasis, siis on neil võimalus hoone planeerimisel arvestada meetmetega, mis aitavad võidelda viiruse leviku vastu. "Näiteks saame luua eraldi ruumid eraldi gruppidele, kes ei pea oma töös teineteisega kokku puutuma."

Asjaolu, mis seoses muutuva majandusolukorraga filmilinnaku rajamist võib mõjutada, on aga Tallinn Film Wonderlandi seisukohast vaadates hoopis positiivne – eriolukord loob ilmselt eeldused ehitushindade korrigeerumiseks.

"Ehitushinnad on olnud üleval ja väga kõrged. Kuritegu on selliste hindadega ehitada," märkis Noormets. Filmilinnaku ehitushange toimub tema sõnul selle aasta teises pooles.

Mis puudutab filmilinnaku finantseeringut, siis koroonapandeemia mõjudest tingitud uus majandusolukord tema sõnul seda ei mõjuta. "Summa, millega oleme praegu arvestanud, on seitsme-, mitte kaheksakohaline."

Tallinn Film Wonderlandi projekteerimistööd kestavad kuni 2020. aasta juulini ning ehitus algab 2021. aastal.

Tulevane filmilinnak Paljassaares