„Meemaa”

Katariina Rebane
„Meemaa”

Mesilaste sumina saatel satume Põhja-Makedoonia mägedesse, kus suursuguses looduse rüpes elab naismesinik. Ta hoolitseb haige ema eest ja tegeleb mesilastega, elades nendega harmoonias. Naine suhtub mesilastesse lugupidavalt ja hoolitsedes. Tema tasakaalukas elu aga pööratakse pea peale, kui tema naabriks kolib mitmelapseline lärmakas perekond, kes hakkab samuti tulusa äri lootuses mesilasi pidama. Dokumentaalfilm näitab meie jaoks praeguseks ilmselt täiesti võõrast eluviisi, justkui vaataksime kuskile muuseumi seinte vahele. Mesi ei tulegi kaubandusketi letilt ning elada saab ka suurte mägede vahel ja väga piskuga hakkama saades.

„Meemaa” („Honeyland”)

Režissöörid: Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska

Põhja-Makedoonia, 2019

Kavas: 24.11 kell 16.00 Coca-Cola Plazas

„Kristuse ihu”

Eleen Änilane
"Kristuse ihu"

Poola noormees Daniel vabaneb noortevanglast pärast tapmise eest kinni istutud aastaid. Leidnud vanglas jumala, on tema suurim unistus jätkata usumehena, ent kriminaalse mineviku tõttu on ainus valik hoopis töö saekaatris. Ent sinna ta tööle ei jõuagi: saekaatri lähedal asuvas linnakeses on hädasti vaja preestrit ja Danielist saab juhuse ning süütuna tundunud vale abiga jumalateener. Endine vang peab õppima hakkama saama enda hingepiinadega ja ravima katkist kogukonda.

„Kristuse ihu” on lugu usust ja lunastusest, mis on mõistetav ka uskmatutele. Draamafilm, mis ei veni nagu draama. Tõeliselt mõjuv näitlejatöö ja režissöör Jan Komasa võimas loo jutustamise oskus teevad sellest järjekordse tippteose tänavuste suurepäraste mitteingliskeelsete filmide hulgas. Suurepärase soorituse eest on film valitud ka Poola kandidaadiks võõrkeelse filmi Oscari auhinnale.

„Kristuse ihu” („Corpus Christi”)

Režissöör: Jan Komasa

Poola, 2019

Kavas: 22.11 kell 18.45 Coca-Cola Plazas

23.11 kell 14.30 Solarise Apollo kinos