Depeche Mode’i kolm liiget – Dave Gahan, Martin Gore ja Andrew Fletcher – ning kaks soojendusansamblit viiakse lennuväljalt otse Tartu lauluväljakule, kus muusikud hakkavad valmistuma õhtuseks kontserdiks. Kell 20 astuvad lavale soojendusansamblid Purity ja Bomb the Bass, Depeche Mode ilmub lavale kell 22, kontsert peaks lõppema enne südaööd.

Eile paigaldati Tartu laululavale Rootsist saabunud valgustus- ja helitehnika. Lava on sama, mis vabaõhumuusikali “Porgy ja Bess” kontserdil Tõrvas.

Depeche Mode’i meeskonna esimesed liikmed saabusid Tartusse juba esmaspäeval, eile õhtul lisandus grupile 30 inimest, kelle ülesandeks on hoolitseda kontserdi tehnilise õnnestumise eest.

Pileteid hinnaga 450 krooni on veel vabalt saada, enne kontserti saab pääsmeid lunastada ka Tartu laululava kassast. Esialgu on 14 000 piletist müüdud 9000, mis on kontserdi korraldajate arvates normaalne tulemus. “14 000 oleks lagi, sest Tartu lauluväljakule rohkem ei mahu,” sõnas Henri Käsper. Ka on korraldajatele teada eestlaste komme viimasel hetkel pileteid osta, eelmüügist ostmine pole veel sisse harjunud.

Kontserdi korraldajad soovitavad publikul hakata Tartu poole sõitma päeval kell 16–17, vältimaks võimalikke ummikuid. Erirong kontserdile väljub Balti jaamast täna kell 14.25 ning hakkab Tartust Tallinna tagasi sõitma öösel kell 1.30, rongipilet maksab 170 krooni.

7. septembril ilmub Depeche Mode’il uus singel “Only When I Lose Myself”, mis on esimene pärast 1997. aastal välja antud “Ultra” albumit. Singli produtsent on Tim Simenon, kes erikülalisena esineb ka Depeche Mode’i Tartu-kontserdil oma projektiga Bomb the Bass. Depeche Mode’i uue kogumikalbumi “The Singles 1986–98” jõuab müügile 6. oktoobril. Bändi varasemate hittide kogumik ilmus aastal 1985.

Viis aastat tagasi toimunud Depeche Mode’i eelmise turnee “Devotional” kontsertidel käis kokku üle kahe miljoni inimese.

Depeche Mode’i seni viimane album “Ultra” ilmus 1997. aastal ning jõudis kohe kogu maailmas edetabelite tippu. Kultusbändiks kujunenud Depeche Mode on oma 17-aastase tegevuse jooksul müünud üle 40 miljoni albumi.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi Depeche Mode’i kontsertturnee “The Singles Tour 86–98” algama Helsingis, kuid aprillis Kölnis toimunud tuuri esitluspressikonverentsil teatasid grupi liikmed plaanist alustada tuuri veidi varem, rõõmustamaks oma fänne Ida-Euroopas.