Inge Põder oli neid teatriinimesi, kelle pärast teatrisse tuldi.

Karjääri alustas ta tantsu-imelapsena Becki stuudios 1925. aastal. Juba 1930. aastatel tuli pikem ringreis Rootsi, Belgiasse, Itaaliasse, Prantsusmaale, Saksamaale, Shveitsi ja Taani. Balletile lisandusid akrobaatika, stepptants, dzhäss. Inge Põder oli neid õnnelikke, kes suutis lavalapsest kasvada arvestatavaks artistiks.

Eesti teatriellu astus ta hooajal 1936/37 Endlas. 1938. aastal alustas ta Estonias, kuhu jäi veerandsajandiks. 40.- 50. aastatel kuulus ta balletisolistide juhtgruppi. Sündis üks meistritöö teise järel - Zarema, Robin, Messalina, Laurencia, Vanja, Tao-Hoa, Esmeralda, Gudule, Dasha, Lola, Sortsitütar, Smeraldina, Mari, Loksper... Tulid subretiosad, karakterrollid operettides "Kõrbelaul", "Vaba tuul", "Rose-Marie". Gustav Ernesaks kirjutas Inge Põdra eredat isikupärast häälevärvi arvestades talle partii oma ooperis "Käsikäes".

Andeka koreograafina oli Inge Põder lisaks Estoniale seotud veel Draamateatri, Endla, Vanemuise ning mitme varieteega. Kõrge klassiga Viru varietee võlgnes palju tema lavastaja-, pedagoogi- ja organisaatorioskustele. Tantsutarkust on temalt omandanud paljud nooremate põlvkondade tantsijad. Ta jäi tantsu- ja teatrieluga tihedalt seotuks kuni viimaste eluaastateni.

Inge Põdrale oli palju antud. Omalt poolt suutis tema palju anda oma kunstiga. Ta oli väga armastatud lavakunstnik.

ESTONIA TEATER

TEATRILIIT

KULTUURIMINISTEERIUM

Hüvastijätt Inge Põdraga on täna kell 14.30 Estonia teatris, muldasängitamine kell 15.30 Metsakalmistul.