"Lavastaja teeb tantsupeol terviklikku etendust, mis on koondatud märksõna alla nagu sel korral "Ilmapuu lävel", kuid küsimus on, kuivõrd etenduse sisu vaatajateni jõuab," ütles Angela Arraste. Sellist tagasisidet pole tantsupidudel varem vaatajatel uuritud.

Peole tulijail on võimalik saada staadionile tulles küsitlusleht ning see etenduse järel täita ja sealsamas ära anda. Küsitakse sedagi, kas tantsupidu traditsioonina on jätkusuutlik või hoopis oma aja ära elanud. Lisaks on võimalik kümne palli süsteemis anda peole ka hinnang.

Arraste sõnul on teemale ülesehitatud peod soovinud pakkuda ka ühiskonnale mõtlemisainet. Näiteks möödunud suur tantsupidu, Kalev Järvela lavastatu 2004. aastal kandis loodushoidlikku sõnumit "Las jääda ükski mets". "See leidis peost hoopis laiemat kõlapinda ning toona alustatud puude istutamine jätkub ju siiani," meenutas Arraste.
Seekordse peo sõnum "Lävel" ehk koos laulupeoga "Ilmapuu lävel" viitab, et ka riik on kusagile astumas, oma kohta leidmas - nagu noored inimesed oma elus. "See võiks olla meile kõigile oluline sõnum oma juurte otsimisest ja kuhugi edasi astumisest," ütles Arraste, kes ise on sel peol üle aastate peol kõrvaltvaataja. Küsitlusega loodab ta teada saada, kas see sisu tantsuetendusega vaatajateni jõuab. "Me näeme kõvasti vaeva, et tantsupidu teha, kuid kas meist ikka saadakse aru?" küsis Arraste.
Kui läbi okupatsiooniaja peod mõne erandiga eraldi nime ei kandnud, vaid kandsid endas lihtsalt rahvakultuuri, siis nüüd on Mait Agust alguse saanud peole nime andmine hakanud laiemat sõnumit kandma.
1982. aastal lavastas Agu oma esimese noortepeo, millele pani nimeks "Meie päev", edasi tuli "Aastaring tantsuringis" 1987. aastal. Laiemat sisulist sõnumit kandis 1997. aastal jälle Agu lavastatud pidu "Mis on kodu? Kus on kodu?".
Suurte pidu sai Arraste andmeil esimest korda nime alles 1999. aastal - "Talismani tantsud", kuhu olid koondatud tantsuloojate Anna Raudkatsi, Helju Mikkeli, Kristjan Toropi ja Mait Agu enda loomingu raudvara.
Arraste enda 2002. aastal lavastatud noortepidu kandis nime "Vikerkaar", mis erineval moel tantsuväljakule ilmus. 
 

Mõned küsimused küsitluslehelt
Kas käesoleva tantsupeo pileti hind oli taskukohane?
Kas tantsupidu kui traditsioon on teie arvates elujõuline ja jätkusuutlik või oma aja ära elanud?
Kuivõrd oluliseks peate tantsupeo-etenduse ühtset kontseptsiooni, lavastuslikku tervikut?
Kuivõrd tuli käesoleva tantsupeo teema „Ilmapuu lävel“ etenduses esile, kuivõrd mõistetav see oli?
Kuidas üldiselt jäite käesoleva tantsupeoga rahule? (10 palli süsteemis hinne)