Lokk märkis, et neile meeldiks küll rohkem, kui piirdutaks ainult maksimaalse külastajate arvu alla viimisega ja ei kehtestataks 50-protsendi täituvuse piirangut.

"Kui saal on 70-kohaline, siis mida sa enam seda väiksemaks teed. Meie külastatavus on nii- ja naapidi kõvasti langenud, mis on loogiline, sest inimesed siiski pelgavad kinodes, teatrites jne käia."

Uued piirangud PÖFF-ile suuri probleeme ei tekita, kuigi teevad elu raskemaks. "Peame lihtsalt järgmise päeva seansid üle vaatama, et milliseks see [täituvus] kujuneb. Ebamugav, aga see on vähem ebamugavam kui see, et meid praegu kinni pandaks."

Kui tavaliselt on nad iga päev müünud 4000--5000 piletit, siis tänavuse festivali ajal on see number olnud 1500 päevas. Veebikinost tuleb festivalile igapäevaselt juurde umbes tuhat vaatajat.

Uute plaanitavate piirangute järgi hakkab statsionaarsete istekohtadega saalides kehtima 50-protsendi täituvuse piirang ja maksimaalseks inimeste osalejate arvuks kehtestab valitsus 400.

Delfi kirjutas täna, et valitsus otsustas täna koroonapiiranguid karmistada. Uued meetmed võetakse juriidiliselt esmaspäeval vastu, mis tähendab, et kehtima hakkavad need kõige varem alates teisipäevast.

Valitsusel on plaanis muuta kohustuslikuks maski kandmine või nina ja suu katmine avalikes siseruumides, laiendada nn 2+2 reeglit, vähendada osalejate piirarvu avalikel üritustel jm. Koroonaepideemia epitsentrites Harjumaal ja Ida-Virumaal hakkavad kehtima rangemad meetmed kui mujal Eestis. Uusi piiranguid toetab valitsuse teatel nii terviseamet kui valitsust nõustavad teadlased.

Kultuuriasutuste puhul, mille all peetakse silmas statsionaarsete istekohtadega saale nagu teater, kino, kontserdi korraldamise koht, samuti kirikutes ning avalikel üritustel (sh konverentsid), avalikel koosolekutel ning meelelahutustegevustes (v.a. laste mängutoad) hakkab kehtima 50protsendi täituvuse piirang. Kõikjal nimetatud kohtades hakkab kehtima maskikandmise või nina ja suu katmise kohustus. Statsionaarsete istekohtadega ruumides tuleb rakendada hajutatud istumismudelit. Osalejate piirarvud: statsionaarsete istekohtadega siseruumides 400, mujal 250; väliüritusel 500.