Kultuurimaja kammersaal kaasajastati ja muudeti multifunktsionaalseks, mis võimaldab lisaks kino näitamisele korraldada seal ka nii akustilisi kui helindatud kontserte, läbi viia koolitusi ja konverentse, teatas Türi kultuurimaja.
Saali varustusse kuulub nüüdisaegne heli-, valgus- ja konverentsitehnika. Istekohti uues saalis on 150.

Kinoseadmed muretseti Kultuuriministeeriumi programmi „Kino tuleb tagasi“ raames.
Türi kinol on üks 35mm filmi projektsiooniaparaat, 5x7 m ekraan ning Dolby Surround 5.1 helisüsteem.
Samuti on võimalik demonstreerida filme dataprojektori abil.

Türi kultuurimaja direktor Ülle Välimäe ütles, et Türil pole esialgu plaanis hakata regulaarselt kino näitama, kuna kultuurimaja vana osa on remondis. „Kuna ehituse ajal ei saa kahte majapoolt korraga kasutada, on keeruline pakkuda nn täisteenust,“ rääkis Välimäe.

Kindlasti saab uute võimalustega kino külastada Kevadpealinna ettevõtmiste raames toimuvatel temaatilistel filmiõhtutel.
Välimäe sõnul toimub koostöös Kinobussiga esimene filmiõhtu ja -öö juba kino avamispäeval, 21. märtsil, kui kell 19 saavad lapsed vaadata populaarset joonisfilmi „Leiutajateküla Lotte“, kell 21 linastub muusikafilm „Georg“ ja kell 24 seto laulikust Taarkast rääkiv kultusfilm „Taarka“.

„Sarnaseid filmiõhtuid mahub Kevadpealinna sündmuste kavva neli: 25. aprillil näitame loodusfilme, 23. mail muusikafilme ja 1. juunil, noortepäeval, saab vaadata laste- ja noortefilme,“ rääkis Välimäe.

Filmide hankimisel tehakse koostööd Kinobussi ja Tallinnfilmiga ning Haapsalu loodusfilmide festivaliga.

Türi kino alustab täismahus programmi siis, kui kultuurimaja renoveerimine ja juurdeehitise püstitamine on lõppenud ja kasutusele saab võtta kogu maja.
Türi abivallavanem Enn Mäger kinnitas, et kultuurimaja ehitustöödega on plaanis lõpule jõuda veel tänavu ning siis kulub veel paar kuud maja sisustamiseks ja tehnika häälestamiseks.

„Loodame, et aprillis 2010, kui Türi kultuurimaja tähistab avamise 50. aastapäeva, saab maja külastajaid vastu võtta juba täies ilus,“ ütles Mäger.