Nüüdisooper räägib tõsielul põhineva loo Rootsi diplomaadist Raoul Wallenbergist, kes päästis 1944. aastal koonduslaagrist 100 000 juuti ning jäi samal aastal tänaseni teadmata asjaoludel Nõukogude Liidus kadunuks. „Wallenberg on inimene, kes on suuteline vankumatult astuma vastu kõigutamatule võimule, totalitarismile, julmusele. Inimene, kellest on saanud üliinimene ebainimlikus ajas.“ Nii on ooperi nimitegelast iseloomustanud lavastaja Dmitri Bertman.

Bertmani kõmulised lavastused on tekitanud kõikjal maailmas elavat vastukaja. 2007. aastal sai ta „Wallenbergi“ lavastamise eest Eesti teatri muusikalavastuse aastaauhinna. Aasta hiljem andis Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves Bertmanile Maarjamaa Risti IV klassi ordeni. „Wallenbergi“ kunstiline meeskond aga pälvis 2007. aastal oma silmapaistva töö eest Eesti Vabariigi kultuuripreemia.

Laupäeva õhtul tuleb näitamisele otsesalvestus, mis võeti koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga üles 2007. aasta septembris. Muusikaline juht ja dirigent on Arvo Volmer, osades Jesper Taube (Rootsi Kuninglik Ooper), Priit Volmer, Mati Turi, Jassi Zahharov, Väino Puura, Teele Jõks, Helen Lokuta, Annaliisa Pillak, Juuli Lill jpt.

Teatriõhtule kohaselt algab etendus laupäeval kell 19 ja see jääb järele vaadatavaks üheks nädalaks. Etendus on publikule tasuta, Facebooki kontot vaatamiseks omama ei pea.

Lavastusest saab lähemalt lugeda ja ka kavalehega tutvuda Estonia kodulehel.

Rahvusooper tänab südamest häid pikaaegseid koostööpartnereid Eesti Rahvusringhäälingut ja Estonian Records Productionit, kellega koostöös etendused läbi interneti publikuni tuuakse.