“Projektil on kaks olulist kestvat eesmärki – kasvatada noort teatripublikut ning suurendada laste keskkonnaalaseid teadmisi. Nende aastatega on esimene ring lapsi üles kasvanud ning seega on just nüüd õige aeg alustada mööda Eesti lasteaedu teist ringi, et jätkata panustamist keskkonnateadliku noore põlvkonna arendamisse,” ütles Eesti Pandipakendi tegevjuht Kaupo Karba.

Kultuuriministeeriumi asekantsler Hillar Sein kinnitas, et ühiselt algatatud projektile paneb riik ka uuel perioodil õla alla ning lisaks taaraautomaatidest saadud inimeste annetustele panustab “Teater lasteaeda” projekti jätkuvalt rahaliselt ka riik.

“Keskkonnateemaline haridus on tänapäeva lastele sama oluline kui kultuurihariduse saamine ning see ettevõtmine ühendab suurepäraselt kaks kasulikku suunda,” ütles Sein. “Läbi mängulisuse saadud teadmised aitavad kindlasti pisikestel teatrihuvilistel keskkonnateemasid hästi lahti seletada ning panna nad rohelise mõtteviisi üle agaralt arutlema.”

Aitan Lapsi juhatuse liikme Eve Männiku sõnul on kõik projektis mängitavad lastelavastused seotud keskkonnateemaga ning neis leidub palju õpetlikku.

Etenduste nimekirjast leiab südamlikud ja õpetlikud lavastused nagu Teatripisiku mängitud “Pudeli-Pille seiklused”, Miksteatri etendused “Erakordne veepudel” ja “Kulplased”, Piip ja Tuut Teatri lasteloo „Pobiseja” ning veel mitmeid etendusi.

“Aitan Lapsi jaoks on tegemist viimaste aastate ühe suurema heategevusprojektiga, mis poleks võimalik, kui Eesti inimesed ei oleks aina rohkem vajutanud taaraautomaatidel olevat annetusnuppu. Aitäh kõigile selle eest! Kogu taaraautomaatide kaudu annetatud raha läheb täielikult heategevuseks,” rääkis Männik.