Strugatskite samanimelise romaani "Hukkunud Alpinisti hotell" ekraniseering kirjeldab inspektor Glebsky paranormaalseid seiklusi, kui ta Alpides asuvat hotelli külastades lumevangi jääb. Osa filmi fenomenist oli tollal vaid 21-aastase helilooja Sven Grünbergi muusika. See oli tollal sedavõrd uuenduslik, et see taheti välja tsenseerida, sest arvati, et tegemist on Pink Floydiga. Ent Grünbergi muusika jäi ning Tallinfilmi toodetud film osutus Nõukogude Liidus sedavõrd edukaks, et kogus ainuüksi aastaga üle 17 miljoni vaataja.

"Teesklejad”"vaatleb kahe paari juhuslikku kohtumist rikaste sõprade maamajas. Kohtumine kisub nad psühholoogilistesse mängudesse, mis neil aga kiiresti käest lähevad. Tegemist on Vallo Toomla esimese täispika mängufilmiga, mis esilinastus mainekal San Sebastiani filmifestivalil. Filmi tootis Amrion, peaosades olid Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Mari Abel ja Meelis Rämmeld.

Moskva filmifestivalil jagab rahvusvaheline filmitegijate ühenduste liit ka auhinda East-West Golden Arc, mille eesmärk on tunnustada endise liiduala uut filmikunsti. Eestist on auhinnale nomineeritud Rainer Sarneti film "November" (2017) parima kunstniku, helilooja ja operaatori kategoorias.