Kunstiakadeemial seisavad ees keerulised ajad. Järgmisel aastal loodetakse alustada samale kohale uue hoone ehitamist. Enne tuleb muidugi senine ilmetu hoone maha lõhkuda, ja ega ta ümbruskonna muutunud keskkonda sobigi. Uus hoone töönimetusega Art Plaza/ Kunsti Plats peaks sobituma paremini kesklinna kõrghoonestusega. Vahepeal peab aga akadeemia kolima linna eri hoonetesse. Signe Kivi loodab uuelt majalt head vaimu: „Meie jaoks ei ole see mitte ainult uus maja, vaid ka uus kohtumispaik nii maja ees kui ka maja sees.”

Sümpaatne on seegi, et akadeemia kutsub üles kõiki tudengeid, vilistlasi, kunstnikke ja muidu huvilisi vastama küsimusele: mida sina soovid uuele Eesti kunstiakadeemiale? Aadressil gallery@artun.ee saadetud soovid pannakse välja näitusel.

Värskes väljapanekus on ka statistilisi andmeid ja vilistlaste nimekirjad alates 1919. aastast. Kokku on neid tervelt 5324. Samuti saab vaadata näitust kunagise ERKI õpilaste joonistustest. Joonistamine oli siis veel kohustuslik distsipliin – seda kõigil eri­aladel. Huvitav on vaadata Ando Kesk­küla, Sirje Runge, Leo Lapini, Villu Järmuti ja teiste kooliaegseid joonistusi.