Pärast põhjalikku korrastustööd ja tehnilist kontrolli on Rahvusarhiivi filmide infosüsteemis FIS nähtavad pea kõik NO99 lavastuste salvestused ning kaasunud materjalid, kokku 216 kirjet.

Tänase UNESCO rahvusvahelist audiovisuaalpärandi päeva ja Eesti digikultuuriaasta tähistamiseks toob Rahvusarhiivi ajaveeb NO99 fondist esile 27 silmapaistvama lavastuse salvestust. Blogiloo ja lavastuste ülesvõtetega saab tutvuda siin.

Eelmisel nädalal kirjutas ERR, et MTÜ Punased Purjed plaanib teatri NO99 25 lavastust kõigile soovijatele kuu aja pärast internetis tasuta vaatamiseks tuua. Juhatuse liige Tiit Ojasoo sõnul otsustati nüüd Eesti Kultuurkapitalilt raha küsida, et seni rahvusarhiivis säilinud lavastused ka laiemale publikule vaatamiseks tuua.

"Arhiiv läks praegu rahvusarhiivi, aga sealt selle vaatamine tavalisele huvilisele on raskendatud ja see võtab ilmselt päris kaua aega, enne, kui see jõuab seal süstematiseeritud saada. Kultuurkapital on andnud selleks ka natuke raha, nii et esimesed 25 lavastust peaks umbes kuu aja jooksul kodulehele jõudma," rääkis Ojasoo. Loe lähemalt siit.