9. novembril tulevad muuseumisse külla raamatu „Imelik nõukaaeg. Isa põnevad unejutud ajaloost“ autor Jaak Juske ja näitleja Andrus Vaarik, kes viivad külastajaid kaasahaaravatele vestlustuuridele. Vestlustuuride käigus saab kuulda jutte isade ja vanaisade lapsepõlve mängudest ja tempudest, lisaks saavad külastajad ka oma lugusid jagada. Üheskoos saab leida vastuse küsimusele, kas praegune lapsepõlv on täiesti teistmoodi kui varasematel põlvkondadel.

„Minus ei ole kübetki nostalgiat NSV järele, mitte üks raas, aga lapsepõlv on igal juhul natuke eufooriline ja paratamatult tore. Kui keegi tõesti igatseb seda aega tagasi, siis ta ei igatse tagasi seda riiki, vaid oma noorust“ ütles Andrus Vaarik. “Teile, kes te olete sündinud vabaduses, osake seda hinnata. Osake hoida seda vabadust ja mõelge selle peale ka isadepäeval“ lisas ta.

Sissepääs muuseumisse ja Vabamu püsinäitusele „Vabadusel ei ole piire“ on isadepäeva nädalavahetusel kõikidele isadele koos lastega poole hinnaga. Vestlustuurid toimuvad 9. novembril kell 14 ja 16, tegevusala on avatud mõlemal päeval 12-16 ja muuseumit saab külastada 11-18.

Lisainformatsioon ja registreerimine vestlustuuridele siin.