„Kooli loomist on planeeritud juba aastakümneid. Mul on ääretult hea meel kinnitada, et loodava muusika- ja balletikooli teel ei ole enam ühtegi takistust,“ ütles minister Mailis Reps. Ta lisas, et valminud on hoone põhiprojekt ning tehakse ettevalmistusi ehitushanke väljakuulutamiseks. Hoone ehitamisega alustatakse hiljemalt järgmise aasta alguses.

Kutseõppeasutuse ja gümnaasiumina tegutsev Tallinna Muusika- ja Balletikool luuakse tänaste Tallinna Muusikakeskkooli, Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja Tallinna Balletikooli ühendamisel. Ühendkool jätkab ja arendab edasi kolme kooli seniseid traditsioone ja õppevorme nii klassikalise kui ka rütmimuusika ning klassikalise balleti ja kaasaegse tantsu õpetamisel. Kooli siht on arendada oma õpilased rahvusvahelisel turul konkurentsivõimelisteks muusikuteks ja tantsijateks.

Kooli uue õppehoone autorid on arhitektuuribürood Atelier Thomas Pucher (Austria) ning 3+1 arhitektid ja T43 (Eesti). Uues hoones saavad maailmatasemel õppe-, harjutus- ja esinemistingimused – lisaks klassi- ja harjutusruumidele mitu saali, õpilaskodu, stuudio, ujula ja sisehoov. Koolihoonesse planeeritakse umbes 700 õppekohta.

Kooli loomist juhib ministeeriumi loodud laiapõhjaline juhtkomisjon koos kooli asutava direktori Eero Raunaga. Komisjoni töösse on kaasatud lisaks koolide esindajatele ka Kultuuriministeerium, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Eesti Muusikanõukogu, Eesti Rahvusballet ja eksperdid.