Ansamblilt Vennaskond ilmub oktoobri algul müügile videokassett klippidega oma laulude paremikust. Eestis on ühe ansambli täispika videokasseti müügile tulek esmakordne juhtum. Vennaskonna videokassett “Vennaskond.Millenium” on valminud koostöös Faama Filmi, Eesti Tõsi-elufilmi ja Tõnu Trubetsky Productioniga. Viimane sai loodud just filmi tegemise ajaks, Faama filmis on Vennaskonna solist Trubetsky töötanud umbes aasta jagu reÏissöörina. Faama filmiga koostöös teeb Trubetsky ettevalmistusi mängufilmi tegemiseks.

Tõnu ei taha filmiga seonduvaid tulevikuplaane paljastada, sest projekt on alles päris lapsekingades ning enne paari aastat seda näha ei saa. “Asi seisab raha taga, kõigepealt tuleb välismaalt raha otsida ja seejärel sobivad näitlejad leida,” kõneleb Trubetsky. Valmiv film pole seotud muusikaga, vaid on pigem seiklusrikas põnevusfilm. Tõnu Trubetsky on nii filmi reÏissöör kui ka stsenarist.

Kui mõned videoklipid välja arvata, on pooleteisetunnine “Vennaskond.Millenium” Tõnu Trubetsky esimeseks reÏissööritööks. ReÏissööri ametit ta õppinud pole. “Siin polegi eriti midagi õppida, peale paari videoklipi tegemist tajusin, et mulle see ala istub,” kõneleb Trubetsky.

Vennaskonna videokassetil on bändi ajalugu pildialbumina filmitud ning materjali on seal umbes viimase kümne aasta jagu. Kassetil on 25 lugu, neist pooled üsna hiljuti spetsiaalselt selle filmi jaoks filmitud, kuid kasutatud on ka varasemat materjali ansambli videoarhiivist. “Mõned mehed, keda osades kaadrites näha, on tänaseks surnud,” sõnab Trubetsky mõtlikult videoid vaadates. Kasseti esimeseks palaks on “Reis Kuule”, järgnevad hitid “Ma hulgun linnast linna”, “Kassid ja koerad”, “Nüüd mingem siit veel koidu eel”, “Jää hüvasti, mu Kopenhaagen” jne. Tuntumatest klippidest on kassetil lõpulugu “Elagu Proudohn!” ja “Riia, mu arm”. “See video on küll hirmsasti ära leierdatud,” kõneleb Trubetsky Riias filmitud pala kohta. Lisaks Riiale on Trubetsky videote montaaÏis kasutanud mitmeid kaadreid Helsingist ning loomulikult ka Eestist. Enne hittlugu “Insener Garini hüperboloid” vaatamist saab kuulda näitleja Aarne Üksküla häält, kes deklameerib paar rida kõnealusest laulust.

Kassetil on klippide monteerimisel kasutatud materjale telearhiivist, mis on kunagistest saadetest välja jäänud, osa materjali pärineb ansambli kontserdireiside lavatagusest ja lava pealt. Üks lugu on jäädvustatud aastate eest Vennaskonna 100. kontserdi tähistamiselt.

Ansambli solist oli idee autor ja viis plaani ellu üksinda, sest Trubetsky arvates võtab kollektiivne filmitegemine eri arvamuste pärast palju kauem aega. Lõpptulemusega on laulja ise rahul, kuigi arvab, et mõni koht vajanuks montaaÏis põhjalikumat käsitlemist.

Filmi “Vennaskond.Millenium” esilinastus peaks esialgsetel andmetel toimuma 1. oktoobril. Samal ajal tuleb 500-tiraaÏiline kassett ka muusikapoodidesse müügile. Hind peaks Trubetsky hinnangul kõikuma 100–200 krooni vahel. Filmi hakatakse sügise lõpus näitama ka Kinomajas.

Varem on Eestis plaadifirma Aidem Pot toonud müügile oma diskoartistide hittidest kogumikkasseti.