Teatriproffidest teevad ”Kevades” kaasa vaid Rakvere Teatri direktor Indrek Saar ja peanäitejuht Üllar Saaremäe. “Oleme mõisapoisid, kes peksa saavad,” ütles Saaremäe, kes on ühtasi ka etenduse lavastaja. “Teatrisõprade klubi on meid seni väga uhkelt toetanud, mõtlesin, et vahelduseks võime tappa ka saada.”

Etendatakse Hans Luige dramatiseeringu lühivarianti teatrimuuseumist saadud legendaarse Kiire Ervin Abeli enda osaraamatu järgi. Taustaks kõlavad helilõigud kuulsast “Kevade” filmist. Etendus on viiskümmend minutit pikk.

Saaremäe on lubanud teha debüüdi ka arvustajana. Ta kirjutab Virumaa Teatajas “Kevadele” retsensiooni, lähtudes eesti parimatest traditsioonidest. Erinevalt eesti praegusest teatrikriitikast lubas Saaremäe süüvida ka kõikidesse rollidesse ja lähtuda nende taustast.

“Näiteks kui Kiirt mängib Toomas Varek, siis hindan, kui palju on mees arenenud võrreldes oma eelmise linnapea rolliga,” selgitas Saaremäe.

”Kevadet” mängitakse nn MPT (maksa palju tahad) etendusena. Kontolletendus antakse samal ööl kell 1. Rakvere Teater on taas kümnesse tabanud, mõle-mad etendused müüdi lennult välja.