Eile õhtul andis Eesti Televisioon hooaja lõpupeol botaanikaaias üheksale parimale töötajale aasta-preemia. Kuus aastat tagasi Volli-skulptuuridega alguse saanud eesti teleauhindade traditsioon sai tänavu kunstnik Ivo Lille käe läbi uue välimuse. Uueks auhinnaks on merekarva kolmnurkne majakas. Auhinnad andsid võitjatele üle ETV peadirektor Toomas Lepp ja peareÏissöör Jaanus Nõgisto.

Parimaks saatejuhiks hääletas kolleegide esindusÏürii tänavu Vahur Kersna. Tseremooniale tema enda sõnul otse vorstipraadimise peolt kohale tormanud Kersna leidis, et preemia pidanuks kuuluma Urmas Otile, kes suudab televisioonis teha rohkem kui keegi teine. “Tean vähemalt seitset kuni kümmet kolleegi, kes oleksid seda autasu väärt,” pakatas Kersna tagasihoidlikkusest.

Kõik ETV toimetused pakkusid juhatusele välja oma hooaja parimad saated ja tegijad. Peadirektor Toomas Lepp pani kokku Ïürii, millesse ei tohtinud kuuluda toimetuste juhid. Îüriisse kuulus igast toimetustest üks liige ja seda juhtis Diana Loorents.

Erinevalt varasemast aastatest taandati auhindade arv üheksale kategooriale. Ka loobuti tänavu publiku lemmikutele selgitamisest.

“Kui auhindu on vähem, on need seda hinnatumad,” põhjendas programmi peatoimetaja Marina Mälk.

Eelmisel aastal jagas ETV aastapreemiatena välja kahte mehikest – Musi ja Kalli. Varem pärjati teletöötajaid Volli-nimelise koerakesega. Marina Mälgu sõnul jääb nüüd ETV logole jõudnud majakamotiiv ka aastaauhinnana püsima. Aastapreemia kavandi konkursist võtsid osa kõik ETV kunstnikud ja lõpuks valiti välja majakakujund. ETV logole pakkus majakamotiivi varem välja peareÏissöör Jaanus Nõgisto.

Telepeole oli kutsutud ka just eile lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli reÏiikateedri esimene lend. Värsked diplomandid austasid miniatuursete detsimeeterantennidega oma õppejõude Vilja Palmi ja Toomas Lõhmustet. ETV juhtkond lubas, et noortele jagub telemaja katuse all tööd.