Festivali kõige tuntum nimi on tõenäoliselt Hayao Miyazaki, kellele on pühendatud terve laupäevane filmiprogramm. Miyazaki eelmisel aastal samal festivalil näidatud “Minu naaber Totoro” on nüüdseks dubleeritud eesti keelde ning jääb kinolinale jooksma ka pärast festivali lõppu.

Veel tulevad ekraanile Ghibli stuudio reÏissööri Isao Takahata kinotööd, uue animeautori Makoto Shinkai filmid, Tetsuya Nomura kultusseriaali alusel valminud film “Final Fantasy VII: Advendilapsed”, Mamoru Hosoda ülemöödunud aastal valminud “Tüdruk, kes hüppas läbi aja” ning Kazuyoshi Katayama filmi “Appleseed” uusversioon.

Jaapani animefilmide festival JAFF kestab 4.–13. aprillini Tallinna kinos Sõprus. Tartus Athena keskuses linastuvad animefilmid 5.–10. aprillini.

Hilisõhtu friikide päralt

Tähelepanuks veel niipalju, et kui Athena keskuses linastub veel animefilme eelmise aasta programmist (“Laputa, lendav kindlus” ja “Meremaa lood”), siis kolm filmi linastuvad sel aastal vaid Sõpruse kinos. Need on hilisõhtused animefriikide märulifilmid: “Ninja taassünd: Jubei kättemaks”, “Patlabor” ja “Patlabor 2”.

Kõik filmid on eestikeelsete subtiitritega. Piletihind Tallinnas on 50–100 krooni, Tartus 40–60 krooni. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja veebikeskkonnas.