Just filmimuusika on hoidnud viimase kaheksa aasta jooksul Whitney nime avalikkuse ees ning olnud tunnistajaks tema artistiküpsusele.

Enne Whitneylt vahepeal ilmunud filmimuusika plaate oli ta viimane sooloalbum “I’m Your Baby Tonight”, millelt kerkisid esile popid tantsulood ning suurejoonelised ballaadid. Siis võis Whitney Houstonit õigustatult nimetada poptäheks. Hilisem filmilooming tõi välja Whitney tõelisema pale, mis on soulilikum. Kuna lauljanna süda kuulub gospelile, siis õnnestus lauljannal teha gospeli ja popi seguplaat filmile “The Preachers Wife”.

Uuel plaadil “My Love Is Your Love” ei leidu küll nii palju gospeli varjundeid, kui Whitneylt loota võiks. See eest on enamik laule garanteeritud hea soul’i ja funky varjunditega “Heartbeat Hotel”, “In My Business”. Reggae-muusikasse kaldub albumi nimilugu “My Love Is Your Love”. Vähe esitab Whitney uusi ballaade, mis on alati teda edetabelitesse tõstnud ning tema vokaalile heaks materjaliks olnud. Tempot tasandavad “Get It Back” ja “You’ll Never Stand Alone”.

Uue albumiga tõmbub Whitney traditsioonilisest pealispindsest popilmast kõrvale soul’i ja funky ridadesse ning jätab popareeni hoida rivaalile ja sarnase tämbriga Mariah Careyle.