Autorollo pankroti­toimkond ei kinnitanud ega lükanud väidet ümber. „Ma ei kommenteeri enam mitte midagi,” ütles Autorollo pankroti­toimkonna juht Ingmar Pärn. Ta kurtis, et ei jõua enam suurt muuga tegelda kui küsimustele vastamisega. Ta kordas, et esimene kuriteo­kahtlustus esitati juba kevadel. Nimelt alustas prokuratuur 16. märtsil Autorollo pankroti­halduri avalduse alusel kriminaal­menetlust pankroti­avalduse õigeaegse esitamata jätmise tunnustel. Kriminaalasi on Põhja prefektuuri menetluses.

Sõid kõrvaldatud veokiga

Mullu 29. märtsil kuulutas Harju maakohus välja Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentuse transpordifirma Autorollo OÜ pankroti. Detsembri alguses esitas Autorollo pankrotitoimkonda esindav advokaadibüroo Lextal Harju maakohtule üle 500 000-eurose tsiviilhagi. Teiste seas esitati hagi ka Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse ning peale nende ka Väino Pentuse, Siim Roode ning firma Roode & Partnerid ja advokaadibüroo MAQS vastu. Võlausaldajad kahtlustavad, et ettevõttest kanditi välja sularaha ja seadmeid.

Sel nädalal selgus, et Väino Pentus sõidab Autorollost juriidilise liigutusega kõrvaldatud raskeveoki ja haagisega. „Nii veok kui ka haagis kuulusid OÜ-le Autorollo, mis on praeguseks pankrotis. Mõlematega sooritati mitterahaline sissemakse OÜ Autohills osakapitali,” kinnitas Pärn.