Aga mis sellest, must maa on ju ka ilus! Kõik oleneb ikka peamiselt suhtumisest. Nagu ütles juba Lennart Meri ja ütleb reisi-eri tänases ankeedis režissöör Andres Maimik, on raskel ajal ka p**** laululind. Kõige halva juures võid leida nii palju head, et halba polegi enam näha – kui ainult viitsid.

Mõnikord on muidugi raske kõiges head näha, sest ka positiivsusel on piir, kui sa omadega just päris zen ei ole. Katsu sa rõõmsaks jääda, kui oled viis tundi lendu oodanud ja pärast seda veel seitse tundi hiljem maandud uuesti sealsamas, kust õhku tõusid (vt uudist ülal).

Sellised lood on muidugi naljakad – peamiselt kõrvaltvaataja jaoks. Tegelikult on kogu elu loterii ja meist igaüks on tuhat korda maandunud samas kohas, kust teed alustas. Miks siis mitte selle üle naerda ja järjekordsest mõttetust seiklusest rõõmu tunda? Ja kui juba rõõmu tunned, pole ükski seiklus enam mõttetu.

Seiklus, rõõm ja loterii – need kolm märksõna iseloomustavad ka tänase reisi-eri pealugu Aafrika safarist. Loo autor Markus ja tema vastne abikaasa Liisa said muidugi loteriis võidupiletid: esiteks leidsid nad elu armastuse ja teiseks nägid safaril kõiki Suure Viisiku loomi.

Soovin sulle, et saaksid jõululoteriiga parima paki, ja usun, et uuel aastal võidab iga sinu loosipilet. Usu ise ka, sest suhtumisest see ju olenebki. Iga pääsuke võib olla laululind.