Eelmisel nädalal saabus tore uudis, et Vanemuise teater toob suvel lavale Umberto Eco romaanil põhineva lavastuse „Roosi nimi”. Suvelavastus esietendub 13. juulil toomkiriku varemetes. „Roosi nimi” ei vaja ilmselt pikemat tutvutust, aga kui sisu lühidalt kokku võtta, on tegemist tekstiga, mis ühendab põnevusloo, sissevaate keskaja kultuuri ja maailma ning semiootilise mõistatuse. Lavale seab „Roosi nime” seni rohkem näitlejana tuntud Tanel Jonas. Peaosades saab näha Andres Mäharit, Karl Laumetsa ja külalisena Jaan Rekkorit.

• Filmimeedia tunnustas debütanti

Kolmapäeval selgus, et Neitsi Maali auhinna võitis Triin Ruumet oma esimese täispika mängufilmi „Päevad, mis ajasid segadusse” eest. Huvitaval kombel oli see esimene Eesti filmiajakirjanike ühingu aastapreemia, mille pälvis naisrežissöör. Selle tõiga tõi esile ka ühingu esimees Tristan Priimägi: „Ma ei tea, kas see ütleb midagi Eesti filmitööstuse, ühiskonna või hoopis filmiajakirjanike ühingu kohta.” Kuuldavasti on Ruumetil käsil juba uus stsenaarium.

Režissöör Triin Ruumet

• Tartmus tutvustab avangardkoomikseid

Järgmisel reedel, 13. jaanuaril on põhjust sõita Tartusse koomiksinäituse „Hall tsoon” avamisele. Näitus tutvustab Eesti nüüdisaegse koomiksiloomingu avangardsemaid ja avalikkusele mitte nii hästi tuntud suundumusi. 14. jaanuaril toimub kunstniku ja naljapildimeistri Liisa Kruusmäega joonistamistöötuba „Must joon”.

Liisa Kruusmägi