Foto: Margit Tõnson

Nelly Vahtramaa, Lia Virkus ja Anton Mihkelsoo kiidavad oma vastvalminud raamatus „Tatratoidud” peategelast päris usinalt: toortatar mõjub ergutavalt, suurendab lihasjõudu ja vastupidavust, parandab ainevahetust ja seedimist, hoiab korras nägemise ja ajuvereringe ning peletab eemale allergiad ja põletikud. Toortatrast toidud aitavad kaalu vähendada, vabastavad unehäiretest ja stressist tingitud probleemidest, parandavad juuste, naha ja küünte olukorda ning takistavad kaariese teket ja luude hõrenemist. Ühesõnaga, tatar on tõeline 21. sajandi imerohi, mida Eestis on kasvatatud ja populariseeritud nüüdseks juba rohkem kui 20 aastat. Tatras olevaid toitaineid on inimesel lihtne omandada ja selles on rohkem asendamatuid aminohappeid kui teraviljades.

Loe edasi ja õpi, kuidas tartajahust maitsvat kooki küpsetada!

Avalehele
0 Kommentaari