Võid olla ükskõik kui kõva vend, aga ilma samas suunas mõtlevate kolleegideta ei ole võimalik köögis kvaliteeti hoida, teab peakokk Andrus Laaniste. Foto: Lauri Laan

Juba üle 20 aasta kokana leiba teeninud Andrus Laaniste on Eesti tuntumaid ja staažikamaid köögipealikke ning üks Eesti peakokkade ühenduse asutajaid, kes on mitu aastat olnud ka ise selle organisatsiooni president. Viimased pool aastat on Andrus Laaniste juhtinud pealinna ühe vanima, 1937. aastal avatud hotelli Palace söögikoha köögitiimi.

Restoranis Konrad pakutavad toidud paistavad silma nii täiuslikkuseni lihvitud ilusa välimuse kui ka omavahel harmoneeruvate maitsetega. Peakokk annab igale roale ja komponendile omapoolse huvitava nüansi, kombineerides eri riikide kööke. Näiteks võib Konradi menüüst leida tuunikalatataki yuzu-kastme ja wa- sabi-rabarberisorbetiga, dehüdreeritud hobuseliha gazpacho, kumõssi lume ja kuusevõrse pestoga, nori vahuga päevakala ning lillkapsameetriga (röstitud, püreestatud ja seejärel nöörilaadseks töödeldud lillkapsas) lihaveise sisefilee.

« Avalehele 1 Kommentaari
Loe veel: