David Vseviovi arust on supi maitse puhul kõige olulisem koostisosa kuivatatud ploomid – neid lisab ta suppi päris ohtralt. Foto: Madis Veltman

Kui jõuan Ragu kohvik-restosse, naudib David Vseviov (70) juba tassitäit koheva piimavahuga kohvi. Nagu ta oma elulooraamatus „Elulugu. Esimesed kaks nädalat” kirjutab, jõuab ta siiani igale poole kokkulepitust tunduvalt varem, mis on erakordselt tüütu. Kogu meie vestlus kulgeb mõnusas huumori- ja irooniavõtmes, täpselt nagu tema elulooraamatki.

David alustab talle omase muigega, et räägime kõige tähtsamast teemast üldse. „Kõht on inimkonna ajaloo kõige olulisem kehaosa. Kõhu roll inimkonna ajaloo kulgemisel on tunduvalt tähtsam kui näiteks peal. Äraelamiseks on ju vaja süüa ja juua. Kogu inimese mõtlemine ja jõupingutused, kuidas toitu hankida, on kõhu tingitud. Kui vaadata, kuidas inimestega tänapäevalgi manipuleeritakse, siis võib öelda, et kõik on suunatud kõhule, mitte peale. Näiteks pensionär iga kuu lisaks tulnud seitsme euroga ju tõenäoliselt raamatut ei soeta, küll aga ostab rohkem vorsti,” naerab ta.

„Muide, kogu Nõukogude hierarhia oli üles ehitatud vorstile. Tavainimesed sõid keeduvorsti, rajoonikomitee puhvetis oli veerandsuitsuvorst, linnakomitee söögiletis aga juba poolsuitsuvorst ja keskkomitee kohvikus suisa täissuitsuvorst. Tasus pürgida hierarhia tipu poole,” muigab David.

Avalehele
21 Kommentaari