Kristen Tuulmets ja Sindy Püss panevad oma gelato’sse vähem suhkrut, kui Itaalias kombeks. Foto: Maksim Toome

Itaalia stiilis jäätist ehk gelato’t valmistatakse piimast, koorest ja suhkrust. Tehakse ka puuviljadest ja marjadest sorbette. Kui tavalist jäätist hoitakse sügavkülmas temperatuuril –18 °C, siis gelato’le piisab 12–14-kraadisest külmast. Gelato’s on vähem õhku, mistõttu selle tekstuur on kreemjam ja rikkalikum ning gelato’t müüakse kilo, mitte liitri kaupa. Samuti sisaldab gelato tavajäätisega võrreldes vähem rasva ja seda ei saa kuid või isegi aastaid sügavkülmas hoida. Gelato tähendab itaalia keeles külmutatud magustoitu ning selle maitseomadused ja tekstuur on parimad viie päeva jooksul pärast valmistamist, hiljem saab seda kasutada muudes dessertides jäätisekokteilidest tortideni.

« Avalehele 0 Kommentaari