Prantsusmaalt pärit õhkõrna krõbeda karamellikihi ja suus sulava kreemja teks-
tuuriga magustoit on paljude jaoks restorani kvaliteedimärk ja desserdi puhul alati kindel valik. Kuid oma magusaisu rahuldamiseks ei pea samme alati restorani poole seadma, sest see hõrgutis on lihtsalt ja väheste vahenditega ka kodus valmistatav - klassikalise crème brûlée koostises ei ole ju muud kui vahukoor, munakollased, suhkur ja vanill.

Õige brüleekreem (NB! mitte „kreembrülee") mustab vanilliseemnetest nagu korralik kringel rosinatest, kuid soovi korral võid kauna asemel kasutada ka kvaliteetset vanillsuhkrut või hoopiski ekstrakti. Kokkadele meeldib maiusele põnevaid maitseid välja mõelda, näiteks Põhjakal olen saanud seda tüümianimaitselisena, restoranis Leib Resto ja Aed on aga populaarseks saanud karamelliseeritud leivaga valmistatud brüleekreem. Sellest magustoidust on saanud üks restorani n-ö tunnustoite, mis peakokk Janno Lepiku sõnade kohaselt on menüüs esimesest päevast saadik ja ilmselt jääb sinna kuni viimase päevani. Retsepti ta siiski avaldama ei soostu, sest see on neil suurepäraselt paika timmitud ja juba on teistes söögikohtades nähtud leivaga brüleekreemi koopiaidki.

Loe edasi ja õpi mõned head nõksud, kuidas kapriisne kreem eriti maitsev välja kukub.

Avalehele
5 Kommentaari
Loe veel: