Suhkrule on välja mõeldud isegi kurjakuulutav hüüdnimi „valge surm”. Ent kuidas suhkur mõjub? Mida arvab teadus sellest, kas, kuidas ja kui palju peaks suhkrut tarbima?

Kõige lihtsamas sõnastuses on suhkrud ehk lihtsüsivesikud ühendid, mida taimed päikesekiirguse toimel sünteesivad, et oma elutegevust käigus hoida. Looduslikult on nad olemas pea kõigis puu- ja köögiviljades ja piimatoodetes. Olemuse poolest ei ole suhkru tarbimises toitumisekspertide sõnul midagi otseselt head ega halba – ta on kõigest üks toitainete liik. Ligi pool inimese tarbitavast energiast peaks tulema süsivesikutest, nende hulgast peaksid moodustama arvestatava hulga n-ö looduslikud suhkrud. Probleemid on seotud pigem kogustega.

Avalehele
9 Kommentaari
Loe veel: