Niisuguse toitumisviisi praktiseerimine levis koos budistliku mõtteviisiga Indiast Hiinasse ning edasi üle kogu Ida- ja Kesk-Aasia. Iidsetel aegadel oli ellujäämine sõdade, näljahädade ja looduskatastroofide küüsis tõsine väljakutse. Buda mungad innustasid inimesi sööma pigem vähem, aga väga mitmekülgselt, et kindlustada hea tervis. Iga toidukord pidi sisaldama võimalikult palju toiduaineid. Et seda mitmekülgsust kategoriseerida ja inimeste jaoks valikuid lihtsamaks teha, jagati toiduained viie värvi järgi rühmadesse.

Valge: valge ja pruun riis, tofu, sojapiim, valge liha (kana, siga) ja valge kala, kartul, naeris, pastinaak, takjajuur, ingverijuur, juurseller, valged oad, seemned, lillkapsas, valge redis, bambusevõrsed, valged seened jpm.

Avalehele
3 Kommentaari
Loe veel: