Ega Eesti lugeja Ameerika kaasaegsetest thrilleritest suurt tea. Aeg ajalt ilmuvad lettidele üksikud raamatud, kuid nõnda, nagu Robert Ludlumi või Frederick Forsythi puhul, kus kõik teosed maakeelestatud saavad, tänapäevastega suurt ei käituta. Kui, siis mõne üksiku, näiteks Vince Flynniga.

Vaadates edetabeleid, on Brad Thor ookeani taga ääretult populaarne. Tema värsked actionromaanid jõuavad hoobilt müügiedetabelite tippu. Ent samas on Thori-laadseid kirjanike sealmail hulgim.

„Salaordu“ kannab fännide seas nimetust Scot Harvath #12. Mis tähendab Harvathi sarja tosinandat teost, mida peetakse üheks paremaks. Kusjuures foorumites tõdetakse, et üldiselt peaks Harvathi saagasid lugema esimesest alates, ent „Salaordu“ olla erand ehk siis pigem justkui sarja eraldiseisev raamat.

Harvath on endine salaluure agent, omandanud oskusi merejalaväe eriüksuses SEAL-is. Sinisilmne, liivakarva juustega, 180 cm pikk, lihaseline. Päästnud USA presidendi ja ta tütre. Seikleb kõikjal maailmas ja võitleb terroristidega. Maailma kaitsja seega.

Seekord seisab Harvath silmitsi USA-s tegutseva ülisalajase ja mõjuvõimsa organisatsiooniga, mis loodi 1700. aastatel ega allu kellelegi. Kui ordu juhikandidaadid hakkavad teise ilma siirduma, kutsutakse appi Harvath, sest ohus pole pelgalt USA vaid terve maailm.