Ei ole see eluke kerge, kui arvad, et pead olema keegi, kes sa tegelikult ei ole, soovid kuuluda kuulsate ja kummaliste sekka, tõugates sellega eemale oma tegeliku mina.

Millegipärast kogunetakse koolipõlves leeridesse, kaunid ja säravad loovad oma domineeriva grupeeringu ning lähebki kiusamiseks. Mõistust dominantidel suurt ei ole, kuid glamuuri piisavalt, ja mõistagi suur soov pidu panna. Kui jook sees ja tablett põses, kaob viimnegi mõistuseraas.

Louise on minevikuga lõpparve teinud, kasvatab üksinda poega, saab tema isaga niivõrd-kuivõrd läbi, ühesõnaga tuleb toime. Kuni päevani, mil saab sõbrakutse Marialt, kelle ta koos kaaslastega ühel peoööl teise ilma saatis – mitte küll otseselt, aga kaude. Maria uppus, vist, aga nüüd on ta tagasi nagu kummitus. Või kas on?

Niisiis algab retk minevikku uurimaks, mis tol saatuslikul ööl tegelikult juhtus, ent samas ka võitlus omaenese eksistentsi eest, sest kummitustel on tavaks kätte maksta.

Pärast ligi kaht aastakümmet tööd konverentside organiseerimise alal otsustas Laura Marshall 2015. aastal, et on aeg teha teoks oma eluaegne unistus – kirjutada romaan. Ta pani end kirja kolmekuulisele raamatukirjutamise kursusele Curtis Brown Creative’is ning 2016. aastal osutus tema esikteos „Sõbrakutse“ teise koha vääriliseks Bath Novel Awardi võistlusel.

2017. aasta juulis avaldas „Sõbrakutse“ Little Browni kirjastus ning praeguseks on romaani Suurbritannias müüdud üle 350 000 eksemplari. Sunday Times’i bestsellerite seas on romaan kümne müüdavaima hulgas ning Kindle’i platvormil bestseller number üks. „Sõbrakutset“ on avaldatud ka enam kui kahekümnes riigis üle kogu maailma, sealhulgas USAs, Saksamaal, Prantsusmaal, Itaalias ja Hollandis.