Käeoleval raamatul on mitu mõõdet. Esmalt intrigeeriv stoori. Politseijaoskonda vaarub mees, keda katab kuivanud veri. Ta on Gabriel, kes kinnitab, et teda uimastati, köideti ahelaisse ja taheti mõrvata. Mõrvar – Heath – kinnitanud, et temast saab ohver number 55. Kuidagiviisi õnnestus Gabrielil põgeneda, järgnes kähmlus Heathiga, mõlemad kukkusid kallakust alla, tema tõusis jalule, mõrvar mitte.

Möödub päev kui politseijaoskonda vaarub mees, keda katab kuivanud veri. Ta on Heath, kes kinnitab, et teda uimastati, köideti ahelaisse ja taheti mõrvata. Mõrvar – Gabriel – kinnitanud, et temast saab ohver number 55. Kuidagiviisi õnnestus Heathil põgeneda, järgnes kähmlus Gabrieliga, mõlemad kukkusid kallakust alla, tema tõusis jalule, mõrvar mitte.

Kaks meest, üks lugu, keegi neist valetab.

Raamatu teine mõõde on austraalialik ehedus. Tegevus ei toimu suurlinnas, vaid Lääne-Austraalia unises linnakeses Willbrookis, mida ümbritseb metsik loodus. Kes käinud ja näinud või lugenud, see teab, et roheline manner koos sealsete inimestega on karune, kuid täisväärtuslik ja rikkumata. Võiks öelda, mõneti eestlaslik, ent kraade kangem. Ses karmuses peitub omamoodi võlu, kuigi võib jääda mulje, et jumal on suurema osa Austraaliast hüljanud.

Ning kolmandaks vastasseis maa ja linna, loomuliku ja loomutu, inimlikkuse ja karjerismi, südamlikkuse ja südametuse vahel.

Willbrooki politseiseersant Chandler Jenkins on uhke oma linna, linlaste ja politseinike üle, kes teevad oma tööd mitte määruste, vaid südame järgi, proovides karmides oludes endast parimat anda. Ja siis tuleb juurdlust juhtima endine willbrooklane, suurlinnastunud Mitch Andrews, keda kohalikud kirjeldavad kui koaalasõnnikust keppi, kes on riides nagu tärgeldatud pingviin. Mõistagi pole konfliktist pääsu, saati kui Mitch ripsutab tiiba Chandleri linnapreiliks muutnud ja kaks last maha jätnud endise abikaasaga.

Nii algabki jõuline vastasseis kahe kardinaalselt erineva maailma vahel, kuid samal ajal on vaja selgeks teha, kumb – kas Heath või Gabriel – on sarimõrvar, kumb ohver.