Miks kannavad Helmed kaabut? Selgituse andis Prantsusmaa kirjanik Tristan Bernard juba ligi sajand tagasi, kui ütles: „Fakt, et Teil on kaabu peas, annab Teile vaieldamatu voli nende üle, kellel pole.”

Ühel ilusal päeval juhtub keskpärane arveametnik Daniel sööma restoranis, kus kõrvallauas istub Mitterrand isiklikult ja unustab lahkudes kaabu maha. Autentne presidendi kaabu, sees oleval naharibal kaks kuldset tähte: FM. No kuidas sa jätad juhuse kasutamata ega suru peakatet endale pähe ega jaluta minema...

Danielist saab ühtäkki justkui teine inimene ja tühine arveametnik alustab kõrget lendu.

- - -

Kaabu. Just kaabu oli vastutav viimaste sündmuste eest, mis ta elu segamini keerasid. Daniel oli selles kindel. Sellest ajast, kui ta kaabu sai, oli ta kaitstud igapäevaelu ebameeldivuste eest. Veel enamgi, see teravdas ta mõistust ja aitas langetada olulisi otsuseid. Ilma kaabuta poleks ta iial julgenud rääkida Maltardiga nii, nagu oli seda teinud. Ilma kaabuta poleks ta sattunud 19. korrusele sööma mune koos Desmoine’iga. Ta tundis ähmaselt, et presidendist oli midagi jäänud kaabusse, midagi mittemateriaalset või mingid mikroosakesed, aga selles kõiges oli saatuse hõngu.”

- - -

Võim, nagu selgub, ei peitu inimestes vaid presidendi kaabus. Kui Mitterrandi peakate satub järgmise persooni, Fanny kätte või õigemini pähe, muutub too sedavõrd enesekindlaks, et... Ja siis jõuab kaabu saatuse tahtel parfüümimeistrini, kes pole aastaid midagi loonud ning seejärel...

Algusesse tagasi tulles... Kui härra Helme presidendiks peaks saama, võiks ta oma kaabusid poetada siia ja sinna. Kes need avastab ja pähe paneb, saab hakkama uskumatute asjadega. Levitades presidendi kaabusid tuhandeid ja inspireerides sellega inimesi ning andes neile võimu ja väge, tuhiseme Šveitsist mööda kui tuulispask.