Anu, 34, ja Chris, 43, on koos elanud üle kolme aasta. Kuigi neil on erinevad perekonnanimed, on nad alates 1997. aasta sügisest ametlikult abielus.

Kõiges on süüdi Raul Saaremets

Anu ja Chris peavad oma kohtumises üheks suuremaks süüdlaseks diskor Raul Saaremetsa. “Tõtt-öelda teadsime teineteist juba varem. Meil oli ühiseid tuttavaid. Mina käisin alati Hollywoodis The House of Rhythm`idel (eriüritused, mida Chris kord kuus Hollywoodis läbi viis - Toim.). Umbes pool aastat liikusime ühes ja samas seltskonnas,” kummutab Anu arvamuse, nagu oleks suur armastus alguse saanud esimesest silmapilgust.

Otsustav moment tuli kätte täiesti ootamatult. “Mina tean küll, millal see hetk oli!” hüüatab Anu naerdes. “Ükskord, kui Hollywoodis käis esinemas Robert Owen, mindi temaga koos Controventosse sööma ja meie Chrisiga sattusime juhuslikult kõrvuti istuma. Rääkisime õhtu otsa. Mul olid veel seljas helesinised riided,” meenutab Anu ehtnaiselikult.

Abielus Anu ja Londoniga

Chrisi ja Anu suhe on natuke ebaharilik, kuna Chris töötab üheaegselt nii Eestis kui Inglismaal. Nimelt keerutab Chris plaate Londoni klubis Sugar ja kord kuus Tallinna klubiüritusel Mutant Disco.

“Ta on kuus ära kõige enam kümmekond päeva,” arvutab Anu. “Aga kui ta ka Londonis või kusagil mujal Euroopas tööd ei tee, käib ta nädalavahetustel ikka Soomes või Rootsis.”

Anule ei ole see probleem. “Miks peaks olema?!” imestab ta ja lisab, et tulevikuplaane nad suurelt ei tee, aga kui peaks tekkima vastav olukord, oleks ta nõus ka koos Chrisiga Eestist lahkuma. “Ma võiksin minna küll, kui mul oleks kindel töö. Mis ma sinna niisama ikka tolgendama lähen,” näeb Anu asju praktiliselt.

Koos olles hoiavad kätt

Hetkeseisuga tundub aga hoopis reaalsem, et Chris Eestis järjest rohkem kanda kinnitab. Viimased nädalad on tal olnud täis tööd ja tegemist. Nimelt on ta tuttuue ööklubi Spirit värske muusikadirektor. Kogu muusika, mis klubis kõlama hakkab, ning DJd, kes seda mängima tulevad, on Chrisi valitud. Ka siiani von Krahli teatris aset leidnud Mutant Disco kolib kogu täiega üle Spiritisse ning peab detsembri keskel seal oma kolmandat sünnipäeva.

Tippmoekunstnik Anu Samarüütli põhitöö pole viimasel ajal sugugi mitte rõivaste kavandamine. Järjest on ta teinud meediaväljaannetes moetoimetaja tööd. Anne, Stiil, Xpress. “Detsembrist olen ma lepinguline Eesti Ekspressi moelisa toimetaja,” räägib Anu.

Ekspressiga on Anu ennegi koostööd teinud. Sellega seoses läheb ta nägu naerule. “Siis käis Chris toimetuses mind ootamas. Istus arvuti taga ja ootas. Vahel jäi magama, aga ära ka ei läinud,” meenutab ta.

“We hold hands (hoiame kätt - Toim.),” on esimene lause, mis Chrisi naerusest suust lipsab, kui küsida, mida nad vabal ajal koos teevad. Mõlemad lähevad vaba aja teema suhtes elevile. Kavalad pilgud ja naeruturtsatused lubavad loota midagi väga erilist.

“Tegelikult oleme üsna kodused. Käime metsas jalutamas, kuulame muusikat. Teeme koos nii palju asju kui võimalik, kuigi vahel läheb koos tehes hoopis rohkem aega kui üksinda,” muigavad Anu ja Chris. “Kõlab igavalt, jah? Aga tegelikult on tasakaal pidude ja rahuliku elu vahel olemas.”

Anu ütleb, et ta ei olegi enam eriline peoloom. “Oh, olen nii vana ka juba,” õhkab Anu, kelle plikaohtu välimus annab talle vanust tegelikust 10 aastat vähem. Aga Mutant Discodel on ta alati kohal nagu raudnael.

“Vaid üks on siiani vahele jäänud,” tunnistab Anu ausalt. Ja seegi sellepärast, et kiireloomuline töö oli vaja valmis teha. “Aga muusikastiilidest meeldib mulle igasugune. House, jungle, jazz. Mustad lauljatarid meeldivad. Ainult blues ja rock ei meeldi.”

Chris lubab seepeale, et niikaua kuni see temast oleneb, ei pea ei Anu ega teisedki tema pidudel kuulama death rock’i ja eurotrance`i.

Alternatiiv teistele klubidele

Uus ööklubi Spirit ehitati 125 aasta vanusesse endisesse viinavabrikusse Mere puiesteel. “Klubi loodi sellepärast, et noortel ettevõtlikel inimestel sai kõrini pealinna ühetaolistest “diskoteekidest”. Kõik on sarnased. Igal pool on üks ja seesama muusika. Vorm ja sisu ei lähe kokku,” räägib klubi programmidirektor Chris (pildil samas kohas, kuhu Spirit ehitati).

Stiili, mida ta oma uues koduklubis propageerima hakkab, Rhythm Doctor üheselt kokku võtta ei oskagi. “Vaheldumisi erinevaid stiile. Hip-hop, reggae, house, latin - kõik on esindatud. Sexy dance music, aga mitte kommertslik. Alternatiiv teistele klubidele, kuid mitte alternatiivne muusika,” loetleb 20 aastat klubikultuuris ilma teinud Chris.

“Aga kas ma nüüd sellepärast Eestisse paigale jään? Esialgu reisin kindlasti vähem, kuid tänapäeva modernses maailmas saab tööd teha ju ka kaugelt,” ei loobi ta ühtki lubadust.

Nädalavahetusel avatud klubis on tunda ka Anu kätt. “See on nii väike osa. Kavandasin klubi töötajatele riided,” jääb Anu, kes loonud riided ka Dekoltee esimese koosseisu töötajatele, Viru keskuse kohviku ning restorani Karl Friedrich personalile, tagasihoidlikuks.

Mari Klein