Üldiselt on ju tore, kui midagi uut ja teistmoodi tehakse, ka telekanali puhul. On rohkem kõiksugu võimalusi. Kuid siiski võiks kinni pidada kas või algelistest eetikareeglitest, et mitte kõike, mis sülg suhu toob või mis pähe torkab, ekraanile paisata.

Programmi “avalöögi” ülekandes, mida juhtisid Peeter Ristsoo, Hillar Kohv ja Anu Saagim, tehti narriks nii külalisi kui iseendid. Viimast vististi tahtmatult. Purjus Baari-Kristjani ning veel mõne “saatekülalise” piinlikud sõnavõtud ja vaimutu jutt ületasid igal juhul kõik piinlikkuse ja taluvuse piirid. Kas alkoholijoobes noorte eneseväljendus teleekraanil on ikka vajalik ja vaimukas? Või on naeruvääristamine ja enda narriks tegemine programmi eesmärk omaette?

Kroonika-laadne teemavalik

Jutusõu teemavalik oli nagu ikka – Kroonika laadis. Ristsoo eestvõtul lahati näiteks “asjalikult” riigiskandaali, miss Laura armulugu ja konflikti ekskallimaga, sõna võtsid nii asjapulk eks-boyfriend ise kui ka telekangelane, saatekülaline Heimar Lenk. Viimane kommenteeris ja pakkus oma versiooni “õigest käitumisest”. Saatejuht Peeter Ristsoo, tundus, ei saanud üldse aru, kus, kes või mispärast ta kasiinos telekaamera ees on. Ühesõnaga, kaos missugune!

Muusikapalad “programmi” vahele ja järel olid paremad kui niinimetatud sõu ise. Teistmoodi ja rahulikumad, mitte tüüpilised MTV-miljonivideod. See oli programmi ainus pluss.

Kokkuvõttes oli hea, et suurema osa nädalavahetusest CITV-s muusikat lasti, sest avaüritus ehk galasõu oli nii piinlik ja tobe, et ei kannata mingisugust kriitikat.

Pean aus olema – tervet kuuetunnilist programmi ma vaadata ei suutnud, sest nähtu ei kutsunud kuidagi edasi vaatama. Tea, kas asi läheb veidi vaadatavamaks?