Tänavu laekus INDEX Awardi eelžüriile maailma eri nurkadest ligi tuhat võistlustööd, millest välja valiti 61. Finalistide väljakuulutamisel ütles üks nüüdisdisaini strateege Arnold Wasserman, et igaüks, kes püüab kuidagi muuta praegust olukorda paremuse poole, on omamoodi disainer. Nii on INDEX-i finalistide hulgas tooted, mis aitavad põgenikel leida oma perekondi või hoiavad autojuhte sõidu ajal magama jäämast. Eriline tähelepanu on ka arengumaade elatustaseme tõstmisel, pakkudes välja võimalikult odavaid lahendusi tihti väga nigelas seisus elu esmavajaduste rahuldamiseks. Tooted on jaotatud viide segmenti – keha, kodu, töö, mäng ja kogukond.

Möödunud INDEX-i võitjaks kuulutati Medilabel Safety System, mis tähendab väga nutikat ja lihtsustatud graafilise disaini süsteemi ravimite markeerimiseks.

Taanist on vaikselt saamas maailma üks juhtivaid disainiriike, mis püüab vägagi teadlikult kinnistada oma hoolivat ja progressiivset kuvandit. Algselt oligi INDEX mõeldud eelkõige kohaliku disaini tutvustamiseks ja promomiseks, kuid peagi sai ettevõtmisest hoopis globaalse haardega missioon, mille mo­toks on: „Design to Improve Life” („Disain elu edendamiseks”). Taani kroonprintsi patronaaži all toimuv INDEX-i auhinnatseremoonia kujuneb sügisese Kopenhaageni disaininädala kõrghetkeks.

Septembri alguses – umbes samal ajal, kui maakeral täitub 7 miljardi inimese piir – antakse Kopenhaagenis 500 000 eurot auhinnaks tootele, mida praegusaja maailm kõige enam võiks vajada.