ETV meelelahutus- ja koguperesaadete programmitellija Eero Spriidi sõnul kavandati sarja eetrisse anda juba novembrikuus, ent ei jõutud käivitada ning otsustati, et vana-aastaõhtu on selleks õige aeg. Kokku toodab Umberto Productions (produtsendid Tarmo Kiviväli ja Priit Vaher) 16 pooletunnist osa. Sari hakkab jooksma alates uuest aastast kord nädalas.

“Pilootosa vaadates on sarjal arenguruumi ja parandamisvõimalusi,” ütles Spriit. Ta on kindel, et iga seriaal kujuneb välja alles 4.–6. osaga: siis koguneb sihtrühm, reiting saavutab oodatud või ootamatu taseme ning sellelt kogemuselt saavad tegijad jätkata, tegevust tihendades vms.

Sarja plussidena loetles Spriit häid näitlejaid ja stsenariste. “Kodumaist lavastatud meelelahutust on vähe ja me anname sarjaga sellele väljundi,” lisas Spriit.

Pilootosa sobis

Villu Kanguri ja Gert Kiileri käsikirja järgi filmitud sarja režissöör on sõltumatu tegija Indrek Simm (“Krambambus”, “Tivoli”, “Ärapanija”) jm. Lavastaja ehk näitejuhi töö on teinud Üllar Saaremäe, Rakvere teatri peanäitejuht.

“Sarja idee on õhus olnud paar aastat, Umberto pakkus seda Eesti Televisioonile ideekonkursi ajal,” lausus Spriit.

“Siis ei leidnud me võimalusi selle teostamiseks. Nüüd pakkus Umberto sarja konkretiseeritud kujul ja pärast pilootosa läbivaatamist otsustasime selle tootmist jätkata,” ütles Spriit.

“Hajameelselt abielus” pereliikmeid mängivad Andrus Vaarik, Merle Palmiste, Jüri Vlassov, Harriet Toompere, Liisa Aibel. Kaasa teevad Tiit Sukk, Üllar Saaremäe, Ago Roo. Igas osas satub Baumide sekka üks tuntud persoon, kes sulandub tegevustikku iseendana. Näiteks teeb vanaisa (Jüri Vlassov) bändi ja esimeses osas kohtub ta punkar Villuga. Ühes järgmises osas saab näha näiteks Linnar Priimäge, tõi Spriit näite.