Majanduslikult allamäge veerev ja maailma suuruselt kolmas autotootja Ford Motor Company vahetas juhti. Viis aastat ettevõtet suunanud omanike suguvõsa esindaja William Clay “Bill” Ford (49) otsustas ennast taandada ning palkas 9,9 mln dollari suuruse aastapalgaga ametisse endast 12 aastat vanema Alan Mulally, kes on tuntust kogunud lennukitootja Boeing asejuhina. Bill Ford, kelle vana-vanaisa oli kuulus tehase rajaja Henry Ford, jätkab nõukogu esimehena. 

Mulally´l seisab ees tõsine tööpõld. Tänavu kuue kuuga on ettevõtte kandnud kahjumit 1,44 mld dollarit. Ford pidi koduturul Toyota endast mööda laskma ning ameerika autotootjate leivanumber, suur ja võimas maastur, ei lähe kalli kütuse tõttu kuigi hästi kaubaks. Tugeva saneerijana tuntud Mulally peab tõenäoliselt koondama kümneid tuhandeid töötajaid, sest peamisi probleeme tekitavad just suured tööjõukulud.

Rahalistes raskustes autotootja on otsustanud müüa mõned oma luksusmargid. Müügis on Bondi filmidest tuntuks saanud Briti sportautode valmistaja Aston Martin. Luksusliku sportauto omanikuks saadi 12 aastat tagasi. Inglismaal ollakse Fordi sellisest otsusest hämmingus, sest Aston Martin tegi eelmisel aastal kõigi aegade müügirekordi ning on üks väheseid kasumit teenivaid tootmisüksusi. Lisaks on arutlusel Jaguari müümine. Samuti on Citygroup huvitatud kontserni tulusaima üksuse Ford Crediti ostmisest.