Hiina toite valmistatakse kõrgel temperatuuril, mistõttu selle tegemisel elektri-

pliidil head nahka loota ei ole. Segamiseks kasutab kokk suurt kulpi, vajadusel ka kahte. Liigutused on seejuures kiired ja energilised. Hiina toit valmib kiiresti. Ettevalmistustööd, mille käigus toiduained kooritakse ja lõigatakse ühesuurusteks paladeks, võtavad paarkümmend minutit, valmimisprotsess kestab mõnest minutist kuni veerand tunnini.

Ümarapõhjaline malmist wok-pann kuumeneb tulisel gaasileegil ja selle pesemiseks kasutab kokk tilgakest vett ja väikest riisiluuda. Rasvase vee läigatab ta otse tulekolde kõrvale emailplaatidega kaetud pliidile, kust see äravoolutorusse jookseb.

Palusin Kärberi tänavas asuva China Towni peakokal Min Chaol valmistada lihtsa roa, mida oleks hõlbus ka kodus teha.

Kalmaarid paprikaga

100 g sõrmejämedust kalmaarifileed (nahk eemaldatud), veerand rohelist ja veerand punast paprikakauna (ribadeks lõigatud), 4-5 magedaks leotatud ja ribadeks lõigatud soolaseent, 1 hakitud sibul, 2 purustatud küüslauguküünt, 2 cm hakitud ingverijuurt, soola ja suhkrut, 2 tl maisijahu, praadimiseks õli

Kuumuta pliidil wok-pann. Kalmaarilt eemalda nahk ja täki terava noaga fileele 0,5 cm vahega sälgud. Aseta pannile koos paprika- ja seeneribadega. Seejärel lisa pool kulbitäit tulist vett ja kuumuta pool minutit. Kalla tadrikule.

Puhasta pann. Kalla sellele veidi õli, selles prae ingver. Lisa hakitud sibul, veidi vett, purustatud küüslauk, sool, suhkur ning maisijahu. Lisa juurviljad ja kalmaar. Sega kulbiga ja hüpita panni, kuni kalmaarisälgud on avanenud.