Konverents Kuuendast Ida-Tallinna keskhaigla sisekliiniku konverentsist võttis osa rekord-arv osalejaid, nende hulgas 300 perearsti üle Eesti. Kuigi konverentsi eesmärk oli uusimate teadmiste ja ravivõtete jagamine perearstidele, oleks arstide ettekandeid kuulata võinud ka patsiendid. Need olid nii huvitavad ja inimlikus keeles. Sestap ongi konverentsi põnevamatest ettekannetest ülevaade ka käesolevas lehes.

Ida-Tallinna keskhaigla sisekliiniku juhataja dr Ene Hallingu sõnul on sisekliinik ITK kuuest kliinikust suurim kliinik, kus töötab 107 arsti, 231 õde ja 114 hooldusala töötajat. Tänavuse üheksa kuu jooksul on sisekliiniku statsionaarsetes osakondades ravitud ligi 7000 patsienti, polikliiniku külastuste arv ületab 107 000 piiri.

AS Ida-Tallinna keskhaigla asutati 2001. aastal Tallinna keskhaigla, Magdaleena haigla, Tallinna hooldushaigla, Tallinna Järve haigla, Tallinna Tõnismäe polikliiniku ja Tallinna Mäekalda polikliiniku ühendamisel. Ligi seitsme aastaga on Ida-Tallinna keskhaiglast saanud ühtne ja hästitoimiv raviasutus, kus töötab üle 2000 inimese. Haigla eesmärk on pakkuda inimesekeskset arsti- ja õendusabi ning aidata kaasa sotsiaalse kindlustunde suurendamisele ühiskonnas. Ida-Tallinna keskhaigla tegutseb haiglana aastast 1785 ehk 223 aastat.